Pstruh pečený v papilotě + proč bychom měli jíst ryby častěji

Nedávno jsem na internetu zahlédla recept na rybu v papilotě od známého kuchaře Pauluse a jelikož jsem takhle rybu ještě nepekla, řekla jsem si, že ji také vyzkouším.

Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=ItaevKgeg1c

Jelikož jsme doma neměli pražmu, jako je ve videu, použila jsem pstruha, ale to ničemu nevadí. A teď už si jdeme ukázat, jak se takový pstruh v papilotě připravuje.

1.Nejdříve jsem si přichystala pečící papír a na něj jsem naskládala nahrubo nasekanou cibuli, česnek a bylinky.

2. Pstruhy jsem okořenila a potřela olejem a citrónem a přidala na nakrájenou zeleninu.

3. A teď přichází na řadu technika papiloty. V podstatě jsou to 2 pečící papíry přilepené rozšlehaným vajíčkem k sobě. Vajíčko se v troubě rychle upeče a papíry hezky drží . Po chvíli začnou připomínat sáček s popcornem, jelikož se začínají nafukovat. Díky tomu pára neuniká ven a ryba je poté více šťavnatá.

Pokud jste tuto techniku ještě neznali, určitě stojí zato vyzkoušet. Maso je krásně šťavnaté a chutné. Nyní ještě pár důvodů, proč bychom měli jíst ryby častěji:

  • obsahují mnoho minerálů a prospěšných látek ( bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny, vitamín A a D, jod nebo vápník)
  • jsou jediným kvalitním zdrojem vitamínu D, což je potřeba pro zdraví našich kostí, svalů, zubů atd.
  • prospívají našemu srdci
  • přispívají ke zlepšení paměti
  • přispívají k léčbě úzkostí a deprese
  • jsou skvělé při hubnutí a udržení štíhlé linie

4

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *